- In 2001 ontmoeten Gustav Schäfer (1987) en Georg Listing (1988) de talentvolle tweeling Bill en Tom Kaulitz (1989), vaak in kleine clubs van Magdeburg (Duitsland) optreden. Het klikt meteen. Ze besluiten om  samen te werken en zo vormen ze de band  “Devillish” (duivels). Ze zetten hun eerste stappen door in een (nog onprofessionale) studio een cd op te nemen en deze zelf te verspreiden.

- In 2004 worden ze tijdens een optreden bemerkt door een groep producers, die bekend zijn om met bv. “The Doors” of “The Corrs” te hebben gewerkt. Deze zijn erg geïnteresseerd in deze vier jongens en bieden hen een platencontract aan. Eerst hebben ze een contract met Sony BMG en daarna met Universal Music, die een enorme marketing plan opricht om hen succes te garanderen. De naam van de band was intussen veranderd in "Tokio Hotel".

- Een fenomeen is geboren. In augustus 2005 wordt hun eerste single “Durch den Monsun” nummer 1 en krijgt een gouden plaat in verschillende landen. Hierna komt een tweede single “Schrei”, die net zo'n groot succes heeft als de vorige. Nog twee andere songs van het intussen uitgebrachte album "Schrei", worden uitgebracht: “Rette mich” en “Der letzte Tag”.

- In december 2005 beginnen ze aan een tour, “Schrei Tour” genaamd. In het begin waren er maar acht data's vastgelegd, maar ze hadden zo'n succes dat de tour verlengd moest worden en de vier jonge Duitsers tot 50 concerten speelden in 2006. Het hoogtepunt was toch wel een open-air-festival, voor maar liefst 75.000 fans! Een record voor een groep die pas begint.

- Een tweede versie van hun album verschijnt: “Schrei so laut du kannst”. Deze bevat dezelfde songs als het album "Schrei", met daarbij de liedjes “Rette mich” (in single versie), “Beichte”, “Schwarz”, “Thema n°1” en ook de videoclips.

- In Frankrijk zijn het de fans die het meest hun hebben bijgedragen aan hun succes. De oproepen naar de radio's zijn zeer talrijk en in juni 2006 komen ze voor het eerst in Frankrijk om hun album er voor te stellen.

- Op 28 september 2006 komen ze voor het eerst op de Franse scène voor een uitverkocht concert in de Trabendo Session in Parijs. Een derde versie van hun album komt uit met nooit gehoorde akoestische titels, heropgenomen liedjes na de stemwisseling van de zanger, videoclips en een boekje met de vertaalde songteksten. De cover van het album blijft dezelfde als voor de tweede versie.

- Niet lang daarna komen ze terug voor een concert in de Bataclan van Parijs op 26 november 2006. Op de 28ste spelen ze nog een concert in de Transbordeur van Lyon.

- “Le mouv”, een radiozender, helpt met hun succes door hen de 19de plaats van de Top te geven voor het album “Schrei so laut du kannst!-”. Later komen ze weer lager te staan. Door alle oproepen van fans maken zij ook NRJ nieuwsgierig, en later worden ze door Mikl, een Belgische presentator, ontvangen en komendaar dan enkele keren langs.

- In Frankrijk komen ook twee DVD's uit : “Schrei Live”, gedraaid tijdens hun “Schrei Tour” in Duitsland, en “Leb' die Sekunde” waarop men ook  backstage, hun leven, enkele live-opnames, opnames in de studio en een interview kan bekijken.

- Hun tweede album “Zimmer 483” komt in februari 2007 uit en komt onmiddellijk op de 20ste plaats te staan in België (Wallonië)! In dit album spreekt de groep, zoals op hun eerste album, over thema's die hun leeftijdsgenoten bezighouden. Van harde rocksongs tot ballades als “Vergessene Kinder” zijn hierop te vinden. De zanger Bill Kaulitz schrijft alle teksten en de andere leden de muziek.

- Na het succes van hun tweede album in heel Europa, begint de groep in het voorjaar aan de “483-Tour”. Deze bevat veel concerten in Duitsland, maar ook data's in Frankrijk, Hongarije, Zwitserland, Polen, Oostenrijk,...

- In juni 2007 brengen ze dan hun eerste engelstalige album uit: "Scream". Hierop staan liedjes van "Schrei" en "Zimmer 483", die vertaal zijn naar het Engels. (In Duitsland is dit album onder de naam “Room 483” uitgekomen.)

- Herfst 2007 wordt er een tweede deel van de "483-Tour" ingelast, die nu verder gaat van Nederland, naar Israël, van Spanje naar Letland en zelfs een concert in België wordt vastgelegd!

- Aangezien het succes van het tweede deel van hun tour, beslissen ze een derde deel te maken en wanneer ze dit bekend maken, komen net een nieuwe Live-DVD “Zimmer 483 Tour” en een nieuwe single in Duitsland “An deiner Seite” uit. Hier komen ook twee bonusltracks “1000 Meere” en “Geh” op te staan. Een nieuwe single is ook gepland voor Frankrijk.

- De groep is heel vaak verkeerd beoordeeld door het uiterlijk van de leden: de zanger met zijn buitengewone look, de Amerikaanse stijl van de gitarrist, Tom, de ietwat rockstijl van de bassist, Georg. Natuurlijk mogen we Gustav, de drummer, niet vergeten, die gekozen heeft voor een eenvoudige stijl. Met hun groot hart wilden ze "Amnesty International" steunen door de song “Instant Karma” van John Lennon te coveren. Tokio Hotel is dan ook een band die echt veel voor haar fans doet.

 

Imprints